Menu

Social
RUJEOLA FACE NOI VICTIME

Alertă în toată România din cauza rujeolei. În ultima săptămână, au fost raportate încă 192 de cazuri nou confirmate în 14 județe și în București. La Buzău, aproape 50 de pacienţi sunt internaţi în acest moment la secția Boli Contagioase a Spitalului Județean. Cei mai mulți dintre pacienți sunt copii.

Secţia de Boli Contagioase a Spitalului Judeeţean de Urgenţă Buzau a devenit neîncăptătoare, din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu rujeolă. Zeci de copii au fost internaţi, alături de părinţi, fapt ce a condus la o criză de paturi pe saloanele secţiei. În prezent, la secţia de  Boli Contagioase, sunt internaţi aproape 50 de pacienţi.

În aceste condiţii, medicii de la Contagioase sunt nevoiţi să limiteze pe cât posibil internarea buzoienilor cu alte boli. De asemenea, numărul paturilor a fost suplimentat. Până în prezent, de la declanşarea epidemiei, la Buzău au fost confirmate peste 150 de cazuri de rujeolă. În plus, Direcţia de Sănătate Publică aşteaptă rezultatele pentru aproape 250 de suspiciuni.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>