Menu

Social
ANGAJAȚI STRĂINI PE LITORAL

Hotelierii de pe Litoral au început să „importe” muncitori străini ca rezolve criza forței de muncă din turism. Unul și-a angajat cameriste din Republica Moldova și urmează aducă din Ethiopia. Alții au apelat la platformele on line și se pare au avut succes. Din păcate prea puțini sunt cei care se pot considera norocoși, cei mai mulți dintre patroni se plâng și spun se confruntă cu cea mai mare criză de forță de muncă din ultimii 28 de ani.

Aproape ca nu e hotel pe litoral care sa nu aiba un deficit de angajati. Patronul acestui lant hotelier din Mamaia spre exemplu a adus 15 cameriste din Republica Modova. Are angajati si din tara dar si din Liban iar mai nou si-a deschis si un birou de recrutare in Etiopia .

 Maria Mogos vine tocmai de peste Prut. Are acasa doua fete si ca sa le asigure un trai decent a decis sa plece departe de casa. Asa a ajuns sa lucreze la Mamaia intr-unul din cele mai luxoase hoteluri. Si nu este singur. Aici primesc pe langa un salariu decent si cazare, masa si chiar bonuri de masa.  Internetul abunda si el in aceasta perioada de anunturi de angajare cameriste, ospatari, barmani sau bucatari. Patronii se lauda ca ofera salarii bune insa chiar si asa nu toata lumea pare interesata sa lucreze in tara. Multi prefera sa plece sa lucreze pe vasele de croaziera unde salariile sunt mult mai mari.

 George este unul dintre tinerii pe care internetul l-a ajutat sa isi gaseasca un loc de munca. Este multumit de conditii si de salariu iar dupa program are timp si de distractie. Salariile in industria ospitalitatii pe litoralul romanesc pornesc de 1500 de lei dar pot ajunge si la cateva mii de euro bune in cazul bucatarilor sefi scoliti in strainatate si cu multi ani de experienta.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>