Menu

Social
UN NOU SPITAL PRIVAT

În condițiile în care statul alocă cu zgârcenie fonduri în sistemul sanitar românesc, orice investiție privată în domeniul medical este binevenită. Asta se poate spune și despre Spitalul de Boli Cronice şi Îngrijiri Paliative, o unitate medicală privată inaugurată la Buzău, în localitatea Mărăcineni. Spitalul are în structura sa 57 de paturi, din care 32 pentru boli cronice şi 25 pentru îngrijiri paliative și dispune de 30 de angajați, medici, asistenţi medicali şi personal auxiliar. Spitalul de Boli Cronice şi Îngrijiri Paliative este amenajat şi dotat la standarde europene.

La inaugurarea Spitalului de Boli Cronice şi Îngrijiri Paliative din Maracineni au participat autoritati, în frunte cu prefectul județului Buzau, Carmen Ichim, dar și oaspeți din domeniul medicinei. Noua unitate medicală este un proiect sută la sută privat care își propune să sprijine comunitatea locală din Buzău prin servicii medicale la standarde europene.

Unitatea medicală are în structura sa 57 de paturi, dintre care 32, pentru boli cronice şi 25, pentru îngrijiri paliative. La acest moment, spitalul are 30 de angajati, medici, asistenţi medicali şi personal auxiliar. Noul spital privat funcționează în spațiul unui fost complex turistic, pe șoseaua europeană 85, la ieșire din Buzău spre Râmnicu Sărat.

Investiția, una foarte importantă, nu se va încheia aici, spune coordonatorul acestui proiect. În viitor, în vecinătatea spitalului, se are în vedre amenajarea unei baze de recuperare la cele mai înalte standarde.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>