Menu

Cultural
CONCERT INAUGURAL

Eveniment cultural de excepție  la Madrid. Sala Auditorio 200 din Muzeul Național Centru de Artă Regina Sofia a găzduit concertul inaugural organizat cu ocazia participării României în calitate de țară invitată la cea de-a 77 ediție a Târgului de Carte de la Madrid. Participarea României la Târgul de Carte de la Madrid este organizată de către Institutul Cultural Român prin filiala sa de la Madrid și Centrul Cărții. TVSat Media Group a trimis la evenimentul din Spania o echipă, care va relata de la fața locului activitățile desfășurate la standul României.

România este invitată de onoare la cea de-a 77-a ediție a Târgului de Carte de la Madrid, care va are loc în perioada 25 mai-10 iunie 2018. Desfăşurat sub sloganul «  Descoperind și rescriind istoria », programul participării României  include peste 100 de evenimente: prezentări de carte, conferințe, proiecții de documentare și ecranizări ale unor opere literare, concerte de jazz, expoziții de fotografie. În cadrul târgului, în centrul atenției vor fi operele literare ale autorilor români traduse în Spania, spaniola fiind limba în care s-au tradus în ultimul deceniu cele mai multe titluri din literatura română. La standul României, de-a lungul celor 17 zile ale târgului, cititorii vor avea ocazia să întâlnească peste 40 de scriitori români traduși în limba spaniolă și zece dintre cei mai apreciați scriitori români contemporani a căror operă încă nu a fost tradusă în Spania. Prin întâlnirile cu scriitori, conferințele și dezbaterile care vor fi organízate zilnic, publicul spaniol va descoperi cele mai semnificative fenomene socio-culturale care au marcat istoria României după Marea Unire din 1918, al cărei Centenar este sărbătorit în acest an.

Ieri seară, in preziua deschiderii Targului de carte de la Madrid,  sala Auditorio 200 din Muzeul Național Centru de Artă Regina Sofía din Madrid, a gazduit concertul inaugural organizat cu ocazia participării României în calitate de țară invitată la cea de-a 77 ediție a Târgului de Carte de la Madrid. Pianistul Josu de Solaun  și violonistul Alexandru Tomescu au susţinut un concert cu lucrări semnate de George Enescu, Mihail Jora, Dinu Lipatti, George Enescu, Manuel de Falla, Pablo Sarasate.

Printre oficialitităţile prezente la eveniment s-au aflat Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei României, Principele Radu Duda, Gabriela Dancău, ambasadoarea României în Regatul Spaniei, Montserrat Iglesias, director al Institutului Naţional al Artelor Scenice şi Muzicii din Spania, Sergiu Nistor, consilier prezidenţial, departamentul Cultură, Culte şi Centenar si Mirel Taloş, vicepreşedinte Institutului Cultural Român.

TVSat Media Group a trimis la evenimentul de la Madrid o echipă , care va relata de la fața locului activitățile desfășurate la standul României.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>