Menu

Social
CONTROALE PRIN SATELIT

apiaÎncepând cu 22 mai, România își va putea verifica fermierii care beneficiază de subvenții cu ajutorul imaginilor furnizate de sateliți, fără a mai fi necesară deplasarea pe teren, așa cum se întâmplă acum.

Este vorba despre o decizie a Comisiei Europene care a adoptat noi norme care permit, pentru prima dată, utilizarea imaginilor furnizate de sateliți în  efectuarea controalelor la fermieri, fără de care aceștia nu pot încasa subvențiile Uniunii. Noul tip de monitorizare propus utilizează datele de observare a pământului furnizate de sateliți, pe care le combină cu alte tehnologii de observare și le completează cu fotografii marcate geografic. Ulterior, informațiile sunt procesate automat folosind algoritmi de calcul care pot determina, de exemplu, dacă terenurile sunt utilizate sau cu ce sunt plantate.

Potrivit Comisiei Europene, țările vor avea libertatea de a alege dacă vor aplica noua abordare de monitorizare sau nu.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>