Menu

Cultural
ROMÂNIA STRĂLUCEŞTE LA MADRID

România străluceşte la Târgul de Carte de la Madrid, unde este prezentă în calitatea de ţară invitată. Participarea ţării noastre la prestigiosul eveniment de la Madrid este organizată de către Institutul Cultural Român, care a dus în capitala Spaniei aproape o tonă de carte românească. La deschiderea Târgului de la Madrid a fost prezentă și Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române. TVSat Media Group a trimis la deschiderea evenimentului din Spania o echipă, care a surprins de la fața locului activitățile desfășurate la standul României.

În programul de la standul României, aflat în centrul Parcului Retiro, vineri seară, au fost programate evenimente la care au participat Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei României, Principele Radu Duda, scriitorii Mircea Cărtărescu, Ioana Pârvulescu şi Ioana Nicolaie. Prima seara din program, s-a încheiat cu conferința „Familia Regală Română” susținută de Filip Iorga, în prezența Majestății Sale Margareta. Custodele Coroanei Române a prezentat cu emoţie legatura ultimilor cinci generatii ale familiei sale cu cultura ţării noastre şi exemplul perseverenţei pe care acestia l-au dovedit în cele mai ingrate împrejurări ale istoriei.

România este invitată de onoare la cea de-a 77-a ediție a Târgului de Carte de la Madrid, care are loc în perioada 25 mai-10 iunie 2018. Desfăşurat sub sloganul «  Descoperind și rescriind istoria », programul participării României  include peste 100 de evenimente: prezentări de carte, conferințe, proiecții de documentare și ecranizări ale unor opere literare, concerte de jazz, expoziții de fotografie.

In cadrul Târgului de Carte de la Madrid, până pe 10 iunie, în centrul atenției vor fi operele literare ale autorilor români traduse în Spania, spaniola fiind limba în care s-au tradus în ultimul deceniu cele mai multe titluri din literatura română. Cu peste 50 de scriitori români prezenți la evenimente, cu titlurile disponibile la stand (peste 400, inclusiv cele 100 apărute în Spania), cu programul de evenimente asociat, Institutul Cultural Român speră să ofere un tablou dens și cuprinzător al peisajului literar și cultural românesc actual. La standul României, de-a lungul celor 17 zile ale târgului, cititorii vor avea ocazia să întâlnească peste 40 de scriitori români traduși în limba spaniolă și zece dintre cei mai apreciați scriitori români contemporani a căror operă încă nu a fost tradusă în Spania. Prin întâlnirile cu scriitori, conferințele și dezbaterile, care vor fi organízate zilnic, publicul spaniol va descoperi cele mai semnificative fenomene socio-culturale care au marcat istoria României după Marea Unire din 1918, al cărei Centenar este sărbătorit în acest an. TVSat Media Group a trimis la deschiderea evenimentului de la Madrid o echipă, care a surprins de la fața locului activitățile desfășurate la standul României.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>