Menu

Social
PROCENT NEMODIFICAT

Sistemul “Big Brother“ introdus la şcoala de şoferi n-a modificat în niciun fel procentul de promovabilitate la permise, cel puțin în Buzău. Proba practică este monitorizată audio şi video din vara trecută și deocamdată nu s-au înregistrat incidente. Un lucru îmbucurător este faptul că elevii școlilor de șoferii nu mai repetă examenul susținut pe calculator dacă au ghinionul să pice proba practică.

De aproape un an, modul de desfăşurare a probei practice a examenului auto se  înregistrează, atât video, cât şi audio, cu sisteme tehnice de monitorizare, care sunt  instalate  pe autovehiculele folosite la susţinerea examebului. Măsurile au fost luate după ce în ultimii ani, au fost înregistrate mai multe cazuri de fraudă la obţinerea permisului de conducere, cel mai celebru fiind cel de la Piteşti unde aproape toţi agenţii de la Serviciul permise au ajuns după gratii. La Buzau, noul sistem de urmărire n-a modificat in niciun fel procentul de promovabilitate la proba traseului.  Reprezentanții Serviciului de Permise și Înmatriculări Buzău înregistrează constant peste 50 la sută procent de promovalitate la examenul de obținere a permisului de conducere.

Sistemul tehnic de monitorizare se instalează într-un punct fix, în autovehiculul pe care este afişat vizibil menţiunea ”Examen”, şi se orientează paralel cu partea carosabilă, astfel încât să surprindă traficul pe direcţia de deplasare a maşinii. Stocarea datelor se realizează astfel încât să permită identificarea exactă a înregistrărilor după examinator, ziua şi ora examinării. Aceste înregistrări  audio şi video nu reprezintă informaţii de interes public. În cazul în care candidatul contestă rezultatul probei practice, înregistrările vor fi puse la dispoziţia instanţei competente.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>