Menu

Social
ALERTĂ ÎN PĂDURE

Alertă de gradul zero în Pădurea Crâng, de la marginea municipiului Buzău. Unii dintre arborii pădurii au fost afectați de ”Cancerul ulmului”, o ciupercă de origine asiatică depistată în Buzău încă de anul trecut şi care, din păcate, nu poate fi combătută de niciun tratament. Practic, ulmii care au fost atacaţi de această ciupercă sunt măcinaţi pe dinăuntru şi se usucă rapid.

Oarecum surprinzator pentru această perioada unii arbori din pădurea Crâng, de la marginea municipiului Buzău, sunt pusi la pamant. De vina este o boala agresiva care usucă ulmii si nu are tratament. Denumita popular ,,Cancerul ulmului” sau ,,Boala olandeza”, ciuperca a imbolnavit, deja, o multime de copaci si se extinde cu repeziciune si la altii.

Cei mai multi dintre arborii atacati de ciuperca se afla in apropierea Heleșteui din Parcul Crang, dar si in zona spatiilor de joaca pentru copii. In ultimele zile angajatii societatii Urbis Serv au fost nevoiti sa taie numerosi ulmi afectati de boala, Copacii au 35-40 de ani si se aflau abia la jumătate din durata lor de viaţă. Cioturile și mormanele de crengi rămase în urma tăierilor i-au alarmat pe buzoienii aflati la plimbare in parcul Crang. Oamenii nu inteleg de ce s-a apelat la o masura atat de radicala.

In perioada următoare, specialistii Ocolului Silvic Buzău  vor identifica toti ulmii uscați. După ce vor fi depistaţi,  copacii uscaţi sau cei care dau semne că ar fi atacaţi de această boală vor fi taiati. În acest fel se va încerca limitarea răspândirii bolii la alti arbori. Reprezentanții Ocolului Silvic Buzău dau asigurări că în primăvară, în locul pomilor taiati, vor fi plantați alți arbori.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>