Menu

Social
DEPENDENȚA DE TELEFON

Dependența de telefonul mobil devine tot mai acută. Psihologii susțin că majoritatea românilor petrec, în medie, 13 ore pe zi la telefon. Posesorii de smartphone refuză să se despartă de ele chiar și pe perioade scurte de timp și le verifică în mod obsesiv.

Tinerii, in special, fac parte din categoria celor care isi petrec majoritatea timpului pe telefon, indiferent de activitatile în care sunt implicaţi. Fie ca isi verifica mail-ul, fie ca stau pe retelele de socializare sau se documenteaza pentru scoala, acestia se desprind cu greu de telefon.

Oamenii folosesc telefonul deseori si pe strada. Din cauza ca atentia este captată doar de aparat, riscul de accidentare este ridicat. Grav este şi că utilizatorii de telefoane lasa deoparte activitatile pe care le au programate intr-o anumita zi pentru a petrece si mai mult timp in mediul on-line.

Un dependent de telefon se gândeşte în permanenţă la ce fac ceilalţi şi la lucrurile interesante pe care ar putea să le piardă. Acesta va rămâne conectat în permanenţă la reţelele de socializare şi va monitoriza activitatea celorlalţi în mediul virtual. Psihologii recomanda ca tinerii sa ofere cat mai putina atentie telefonului, pentru a evita izolarea.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>