Menu

Social
DE 6 ZILE FĂRĂ TRANSPORT

Municipiul Brăila nu are de 6 zile transport în comun. Negocierile dintre salariați și conducerea SC Braicar SA Brăila au eșuat, după o a doua rundă, ce a avut loc azi noapte. Salariații cer, printre altele, măriri substanțiale de salarii, libere și, în general, condiții mai bune de muncă

Salariatii Braicar au declansat un protest spontan joia trecuta, dupa ce Tribunalul Braila a declarat ca ar fi ilegal sa faca greva  fara sa vina cu propuneri de rezolvare a cerintelor lor dar si fara sa asigure o treime din activitate, conform legii. Principalele lor cerinte sunt majorarea salariilor si   conditii mai bune de munca.

Angajatii  au fost deja anuntati ca anul acesta societatea nu poate suporta decat o marire de 7,5% a salariilor si a sporurilor,  asa ca s-au interrupt negocierile  si au continuat sa protesteze ilegal, prin  nescoaterea autobuzelor si tramvaielor pe trasee. Pentru ca primaria nu a mai concesionat  trasee transportatorilor privati, preferand sa isi extinda serviciul propriu de transport, in acest moment, in Braila nu exista transport in comun. Uimitor e faptul ca sindicatul salariatilor de la Braicar se dezice de actiunea ilegala a angajatilor, precizand ca nu sustine modalitatea prin care acestia au ales sa continue conflictul.

Atat conducerea primariei  cat si a societatii au anuntat ca nu vor ceda santajului si ca nu vor negocia cu salariatii, decat daca acestia se intorc la munca. In paralel, societatea a facut in aceasta dimineata un anunt ca angajeaza soferi, facand publice salariile, sporurile si bonusurile care revin acestei functii.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>