Menu

Administrativ
BANI PENTRU CATEDRALĂ

Noi fonduri pentru continuarea lucrărilor de construcție a catedralei din Rm. Sărat! Consiliul Municipal a aprobat astăzi repartizarea sumei de 500.000 de lei din bugetul local pentru acordarea unui sprijin financiar parohiei ,,Sfinții Împărați Constantin și Elena,, pentru continuarea lucrărilor la biserica parohială. Unii consilieri s-au abținut de la vot, propunând să fie alocată o sumă ceva mai mică, astfel încât să rămână fonduri și pentru celelalte lăcașe de cult.

Consiliul Municipal Rm. Sarat a aprobat astazi repartizarea sumei de 500.000 de lei din bugetul local, pentru acordarea unui sprijin financiar parohiei ,,Sfintii Imparati Constantin si Elena,,. Banii vor fi folositi pentru continuarea lucrarilor la biserica parohiala, catedrala a municipiului. Primarul municipiului spune ca finalizarea acestei investitii este absolut necesara.

Consilierii din PNL s-au abtinut de la vot, propunand sa fie alocata o suma ceva mai mica, astfel incat sa ramana fonduri si pentru celelalte lacase de cult. Asta pentru ca suma de 500.000 de lei reprezinta fondurile alocate pentru biserici pentru tot anul 2018. Banii alocati de la bugetul local nu sunt suficienti pentru finalizarea lucrarilor de la catedrala, insa cel mai probabil si Ministerul Culturii va acorda anumite sume pentru finalizarea catedralei de la Rm. Sarat.

Constructia catedralei de la Rm. Sarat, situata in imediata apropiere a Primariei, a inceput in anul 2008. Lucrarile au avut un ritm greoi din cauza lipsei banilor, iar pe fondul stagnarii, imobilul s-a si deteriorat. Anul trecut, autoritatile au avut de ales intre doua variante: fie sa continue aceste lucrari, fie sa abandoneze investitia. Au decis sa sustina financiar finalizarea catedralei, iar la finalul lunii mai 2017 au alocat suma de 400.000 de lei.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>