Menu

Sanatate
TRATAMENT DUPĂ NUMĂRUL DE PATURI

Se ridică acuzații grave asupra Spitalului Municipal din Ploiești. Într-o postare, de pe o rețea de socializare, șeful secției de Hematologie explică modul în care este nevoit refuze la tratament bolnavi, pentru care lipsa tratamentului într-o zi îi poate condamna la moarte. Medicul pune totul pe seama numărului mic de paturi din secția pe care o coordonează și a serviciilor efective contractate de CAS Prahova. Doar starea de urgență decretată de doctor, nu este și a conducerii unității spitalicești, care nu identifică în asta o problemă. Și casa de asigurări spune a plătit în temeiul legii tratamentele bolnavilor.

“(…) in contractarea pe anul 2018, Compartimentului de Hematologie i s-a alocat un numar de 15 paturi contractabile din 20 existente in organigrama , deci o reducere cu 25 % . Vreau sa subliniez ca sanatatea nu are culoare politica si ca interesul pacientilor primeaza in fata disensiunilor politice. (…) Explicatia este ca numarul de cazuri care sunt decontate de CAS se calculeaza in functie de acestea. Daca inainte aveai posibilitatea sa tratezi X cazuri, acum poti doar 75% din X . Eu ,ca medic ,am exact acelasi salariu indiferent cati pacienti tratez intr-o luna . De cealalta parte, din 4 pacienti cu cancer ar trebui sa aman un pacient pentru ca am depasit limita de cazuri contractate, chiar daca am pat liber, dar necontractat.”

Este postarea publicata in urma cu sase zile de seful sectiei de Hematologie, de la Spitalul Municipal Ploiesti, Radu Craciun. El este de parere ca decide care pacient sa aiba sansa la tratament si care nu, din lipsa numarului de servicii contractate. Doar ca varianta lui, nu este si cea a conducerii spitalului, care nu vede o problema in acest sens. Lucru explicat cumva in postarea din mediul online si de catre medicul Craciun. Doar ca diferenta in viziunea sa o face paturile ocupate de catre pacientii catre care el poate deconta tratamentul.  Ce spun  reprezentantii Casei de Asigurari de Sanatate Prahova?!

In plus, conducerea spitalului mai spune ca in cazul in care alti pacienti necesitau tratament, in afara de cei 15, asigurati de casa, o foarte mare confuzie intre paturile din structura organizatorica spitalul ar fi putut acoperii medicatia din fonduri proprii.

Numai in 2017, la nivelul judetului Prahova au fost internate un numar de 687 de  cazuri, pentru spitalizare continua, in timp ce pentru spitalizare de zi au fost inregistrati 592 de pacienti. Persoanele care intregesc statistica sunt cei cu diagnostice precum mielom multiplu, sindrom mielodisplazic, sau limfom Hodkin, pana la cei suferizi de cunoscuta anemie.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>