Menu

Sanatate
DEPRESIA, BOALA SECOLULUI

Tot mai mulți români suferă de depresie. Specialiștii avertizează că numărul deceselor cauzate de această boală este în creștere alarmantă și din cauza simptomelor destul de discrete, nu este diagnosticată la timp, iar netratată duce la izolarea pacientului și chiar la sinucidere.

Depresia poate aparea ca urmare a unui dezechilibru in creier, ca urmare a unui soc sau poate avea cauze genetice. De asemenea, stresul, problemele financiare sau chiar cele de sanatate pot cauza boala. In ultimul timp, tinerii sunt din ce in ce mai afectati de depresie, insa nu apeleaza la ajutorul unui specialist de teama de a nu fi judecati.

Pentru prevenirea depresiei se recomanda practicarea de sporturi, o alimentatie sanatoasa, stabilirea unor teluri, relationarea cu cei din jur si un somn odihnitor. Inca de la primele semne ale depresiei, medicii indeamna sa nu le neglijati si sa cereti ajutorul unui specialist.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>