Menu

Cultural
LANSARE CENTRU CULTURAL

Sibiul are, începând de astăzi, un nou pol de cultură, un centru complex dotat la standarde europene, purtând numele maestrului Ion Besoiu. Centrul Cultural își deschide porțile cu un eveniment de marcă, Festivalul Filmului European, readus pentru cinefili după o absență de 11 ani. Totul a fost posibil după o investiție susținută de către TVSat Media Group pentru a transforma fosta Casă de Cultură a Sindicațelor într-un spațiu modern multicultural. Evenimentul de inaugurare a noului obiectiv va fi transmis în direct, în acestă seară,  de la ora 19.00, de către TVSudEst.

Condiții de cinci stele îi așteaptă pe spectatori la Festivalul Filmului European și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. Evenimentul este găzduit de catre Centrul Cultural „Ion Besoiu”, a cărui inaugurare are loc în această seară. Totul a fost posibil după o investiție  de peste 2 milioane de euro susținută de către TVSat Media. Noul centru multicultural dispune de săli de cinema 3D, cu tehnică de proiecție și sonorizare de ultimă generație, de săli de spectacole care pot găzdui o gamă completă de activități artistice, atât convenționale cât și neconvenționale.  Nu in ultimul rand, Centrul Cultural „Ion Besoiu” este singurul spațiu de spectacole din Sibiu care are săli prevăzute cu locuri pentru persoanele cu dizabilități.

Festivalului  Filmului European    are    loc  în perioada  1 și 3 iunie. In cadrul evenimentului, vor rula şapte filme recente şi un clasic al anilor 1930, semnat de Jean Renoir, şi restaurat pentru exigenţele spectatorilor zilelor noastre.

Gala de deschidere din acesta seara, de la ora 19.00, va incpe cu documentarul britanic „O mamă îşi aduce fiul să fie împuşcat’ ,Marea Britanie, 2017. Accesul  la toate proiecțiile este gratuit.

Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român, cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene și al Biroului de Informare al Parlamentului European, sub egida EUNIC România, cu sprijinul ambasadelor şi al centrelor culturale ale ţărilor europene.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>