Menu

Cultural
INVITAȚIE LA UNIVERSITATEA DE VARĂ

Sunteţi studenţi, vă place istoria şi vreţi să aflaţi ce a însemnat cu adevărat comunismul? Atunci trebuie să va înscrieţi la cea de-a XII-a ediţie a a Universităţii de Vară Râmnicu Sărat ,,Trecutul contează,, care va avea loc în perioada 19-25 august. Înscrierile se fac până pe 15 iulie, iar aplicaţiile, în urma cărora vor fi selectaţi 15 participanţi, vor fi evaluate de un juriu format din experţi ai Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului Memoria Exilului Românesc.

Universitatea de Vară Râmnicu Sărat este prima de acest fel din România destinată studierii sistemului represiv comunist. Programul îşi propune să analizeze modalităţile de rememorare sub raport istoric şi biografic a perioadei 1945-1989. Studenţii vor avea oportunitatea de a participa la dezbateri şi de a asista la prelegeri susţinute de reprezentanţi ai IICCMER, experţi străini, istorici şi cercetători în domeniul comunismului şi post-comunismului românesc şi est-european. La Universitatea de Vara sunt invitaţi să se înscrie studenţii cu vârste cuprinse între 19 şi 27 de ani, din ciclurile licenţial, masteral sau doctoral ale universitatilor din România, cat şi din Republica Moldova.

Cei interesaţi trebuie sa completeze un formular de inscriere, pe care il gasesc pe site-ul IICCMER, apoi sa-l trimita la adresa de e-mail universitatea@iiccmer.ro, până pe 15 iulie. Aplicaţiile vor fi evaluate de un juriu format din experţi ai Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului Memoria Exilului Românesc şi vor fi selectaţi 15 participanţi. In cadrul Universitatii de Vara, eveniment ce se va desfasura in perioada 19-25 august, acestia vor beneficia de cazare, masa si transport gratuit.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>