Menu

Cultural
IN MEMORIAM

vlcsnap-2015-02-13-18h59m26s249    Poetul basarabean Grigore Vieru a fost comemorat, astazi, la Rm. Sarat, la implinirea a 80 de ani de la nasterea sa. Membrii Ligii Culturale pentru Unitatea Romanilor de Pretutindeni, oameni de cultura, dar si elevi au depus flori la bustul poetului din municipiu si au tinut alocotiuni.

Poetul basarabean, Grigore Vieru a murit, la inceputul anului 2009, la varsta de 74 de ani, in urma unui accident rutier. Daca nu s-ar fi intamplat aceasta tragedie, maine acesta ar fi implinit 80 de ani. Declarat post mortem cetatean al municipiului Rm. Sarat, acesta a fost comemorat astazi de membrii Ligii Culturale pentru Unitatea Romanilor de Pretutindeni, oameni de cultura, elevi si tineri din cadrul FORTES. Dupa ceremonialul religios, cei care l-au cunoscut au tinut alocotiuni, iar elevii au recitat versuri ale poetului basarabean.  Ramnicu Sarat a fost deseori un loc de popas pentru Grigore Vieru. Este si motivul pentru care toti cei care l-au cunoscut si indragit ii pastreaza vie amintirea.  Toti cei care l-au cunoscut spun ca Grigore Vieru nu a fost doar un mare poet, ci si un patriot cum putini sunt.

Chiar daca a incetat din viata, Grigore Vieru va reprezenta mereu o punte de legatura intre romanii de pe marginile Prutului. Discutiile legate de viata si opera poetului basarabean au continuat pana la lasarea serii in sala care poarta numele acestuia dintr-un restaurant din Rm. Sarat.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>