Menu

Sanatate
NOI DOZE DE VACCIN

Criza de vaccinuri  împotriva hepatitei B din Maternitatea Buzău a fost rezolvată!  Direcția de Sănătate Publică Buzău a primit  3.300  de doze  de  vaccin care trebuie administrat bebelușilor la scurt timp  după naștere. Alte 4.420 de doze de vaccin  hexavalent pentru copii  vor fi livrate pana la finele lunii medicilor de familie din Buzău. 

3.300 de nou-nascuti din judetul Buzău au asigurată doza de vaccin Hepatitic B pediatric. Serul imunizant a ajuns deja la Directia de Sanatate Publica din Buzău. In ultimele doua saptamani, de teama de a nu ramane cu stoc zero de vaccin, medicii de la secția de nou-nascuti din Maternitatea Buzău au decis sa vaccineze doar copiii proveniti din mame bolnave de hepatita de tip B. Până la sfârşitul lunii iunie, la Direcția de Sănătate  Buzău vor livrate peste  4.400  de doze de vaccin hexavalent.

Ministerul Sanatatii a distribuit, in judetele din toata tara, 198.000 de doze de vaccin Hepatitic B pediatric. Prioritate la primirea dozelor de vaccin au avut judetele unde stocul a fost zero sau aproape de zero. Vaccinul Hepatitic B pediatric se administreaza copiilor in primele 24 de ore de viata. In cazul celor care nu au primit doza la nastere, recuperarea la vaccinare se va face de catre medicul de familie atunci cand se administreaza vaccinul hexavalent. In schimb, vaccinul  hexavalent  oferă protecție  împotriva  difteriei,  tetanosului, tusei convulsive dar si poliomielitei. Serul se administrează  copilului  la două, patru și la 11 luni.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>