Menu

Sanatate
VACCIN NU, RUJEOLA DA!

Criza vaccinurilor continuă! În plină epidemie de rujeolă, vaccinul împotriva acestei boli lipseşte cu desăvârșire. La Buzău, s-a ajuns la aproape 400 de cazuri de rujeolă și sunt așteptate  peste 5400 de doze de ser împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei. Din acest motiv, la Spitalul Județean Buzău, carantina a fost impusă în 10 secţii. 

Deşi epidemia de rujeolă face victime de la inceputul anului  la Buzau , vaccinul împotriva acestei boli periculoase lipseşte din  mai multe judeţe, printre care și Buzăul. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Buzău au  solicitat peste 5400  de doze Ministerului Sănătății, dar fiolele nu au sosit deocamdată.

În ultima perioadă, Buzăul a ocupat primul loc pe ţară la numărul de îmbolnăviri de rujeolă raportate la Ministerul Sănătații. Pănă acum, de la declanşarea epidemiei,  s-a ajuns la aproape 400 de cazuri de rujeolă. Cu toate acestea, autorităţile locale din sănătate spun că se observă o scădere a îmbolnăvirilor faţă de alte luni.

Potrivit reprezentanţilor Direcției de Sănptate Publică  Buzău, din cauza numeroaselor cazuri de rujeolă înregistrate în judeţ, s-a trimis solicitare către Spitalul Judeţean de a se restricţiona accesul vizitatorilor în secţiile unde pacienţii sunt mai vulnerabili în faţa bolilor. Astfel, carantina a fost impusă în 10 secţii, printre care Pediatrie, Terapie Intensivă, Chirurgie Generală și Ortopedie.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>