Menu

Social
ÎNECAȚI ÎN MARE

A fost un weekend negru pe Litoral cu 3 oameni înecați în câteva ore : pe plaja Corbu un adolescent a intrat în mare și n-a mai ieșit deloc, la Neptun un băiat a murit după ce valurile și curenții l-au băgat în stânci, iar la Tuzla un localnic s-a înecat în balta de lângă comună. Pompierii și echipajele medicale au alergat de la un caz la altul, și de fiecare dată a fost prea târziu.

La ora 5 dupa-amiaza un apel disperat la 112 anunta ca doi copii de 14 ani au intrat in mare sa faca baie si doar unul dintre ei a mai ajuns la mal. Cel disparut era un copil aflat in plasament la o familie din comuna . Pompierii impreuna cu scafandrii de cautare au ajuns imediat la fata locului si au periat fundul marii in zona unde se presupune ca s-a inecat baiatul, insa la caderea serii operatiunile au fost sistate. Plaja Corbu este o plaja salbatica, neamenajata si nu are un serviciu de salvamar.

Al doilea apel a venit la ora 9 seara de la Neptun. Un tanar a intrat sa se racoreasca in mare pentru cateva minute si a fost impins de valuri si de curenti in stancile unui dig din apropiere. Moartea a fost violentă, trupul tânărului fiind zdrobit de stânci. Jumatate de ora s-au chinuit oamenii ca sa scoata din apa trupul neinsufletit al baiatului inecat.

Tânărul era însoțit de o fata care a suferit un șoc, medicii fiind nevoiti sa-i administreze calmante injectabile. Baiatul, in vârstă de 18 ani venise din Republica Moldova sa lucreze în sezonul estival. Dupa manevrele de resuscitare ramase fara rezultat, a fost declarat mort. La cateva minute distanta pompierii au primit o alerta de interventie de la Tuzla: un barbat de 46 de ani care a vrut sa faca baie intr-un lac si-a disparut. Dupa trei ore de cautari, scafandri l-au gasit exact in locul unde se presupunea ca disparuse.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>