Menu

Social
S-A DESCHIS TÂRGUL “DRĂGAICA”

Fum de grătare, bere, muzică și multă distracție. Acestea sunt punctele de atracție ale Drăgăicii , în acest an. Mii de de buzoieni au fost prezenţi, sâmbătă, la deschiderea celui mai vechi din târg din Muntenia.

Un spectacol folcloric a dat sambata startul la distracție. Cu mic cu mare, sute de oameni au venit să petreacă la bâlci încă de la primele ore. In fiecare an, porumbul fiert, gogoșile și vata de zahăr sunt nelipsite din mâinile vizitatorilor. Terasele învăluite în fumul grătarelor produc munți de mititei și pastramă, cât să sature zeci de mușterii într-o oră. Oamenii înfulecă din bunătăți în timp ce admiră spectacolul folcloric ori cumpără suveniruri din bazar. Vânzătorii de pălării speră că vor da lovitura anul acesta.

La Drăgaică sunt zeci de meșteri populari, comercianți cu articole din piele, dar și renumiții cojocari. Aici, surprizele vin din orice colț. Zona centrală este ocupată de tiribombe și comedii care mai de care mai amețitoare și mai colorate. Nu lipsesc tirul cu pușca și aparatele de măsurat forța pumnilor.

Timp de două săptămâni, zeci de artiști consacrați urmează să evolueze pe scena special amenajată în târg. Tot în cadrul Drăgăicii, în weekendul 16-17 iunie, va avea loc o nouă ediție a Festivalului de folclor „Benone Sinulescu”.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>