Menu

Cultural
FESTIVALURI PENTRU TOȚI

Evenimente culturale de excepție weekend-ul acesta la Rm. Sărat! Sâmbătă, peste 200 de elevi, din județul Buzău, au participat la festivalul ,,Florile copiilor râmniceni,, desfășurat la Centrul Cultural. Tot sâmbătă, în memoria marelui muzician Valeriu Sterian a fost organizat un festival, la care au fost invitați Leo Iorga și Compact B.

Sambata la Centrul Cultural din Rm. Sarat s-a desfasurat cea de-a XI-a editie a festivalului ,,Florile copiilor ramniceni,,. Concurentii, elevi ai scolilor din judetul Buzau, au incantat juriul cu vocile lor, iar altii au demonstrat ca sunt buni dansatori sunt.

Concurentii spun ca s-au pregatit intens pentru acest festival si ca au asteptat cu nerabdare momentul in care isi vor arata talentul in fata juriului. Pentru membrii juriului, alegerea castigatorilor nu a fost tocmai usoara, deoarece toti participantii au dovedit ca sunt talentati si merita sa fie premiati. Tot sambata, la Rm. Sarat a fost organizat un festival in memoria unui ramnicean nemuritor : Valeriu Sterian. Pe scena, amplasata in fata primariei, din municipiu, au urcat micii folkisti de la Centrul Cultural, dar si artisti precum Cornel Tudose si formatia Fortele de Munca.

Invitati speciali la acest spectacol in aer liber au fost Leo Iorga si Compact B, care au incantat publicul cu melodii cunoscute tuturor. Valeriu Sterian, cunoscut ca Vali Sterian, s-a nascut pe 21 septembrie 1952, in localitatea buzoiana Stiubei, langa Rm. Sarat. A fost un muzician, cântăreț și compozitor român de muzică folk și rock, lider al generației care a pus bazele folkului românesc, cea din anii ’70.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>