Menu

Educatie
PRIMA PROBĂ, PRIMELE EMOȚII

Emoții mari, astăzi, pentru mii de absolvenți de clasa a VIII-a. Ei au susținut proba scrisă la limba și literatura română, din cadrul primului examen din viața lor, Evaluarea Națională. Subiectele au fost abordabile, iar cei mai mulți elevi spun că le-au rezolvat cu ușurință.

Candidatii au primit subiectele de examen de la ora 9.00 si au avut la dispozitie doua ore pentru a le rezolva. Si daca elevii au avut emotii in salile de clasa, parintii si profesorii care i-au asteptat in fata unitatilor de invatamant au fost si mai tensionati.

Primul subiect a fost un fragment din „Inocentii”, de Ioana Parvulescu, pe caza căruia candidatii au avut de răspuns la şase cerinţe cum ar fi: motivarea folosirii cratimei, găsirea de sinonime sau modul de formare a cuvintelor. Rezolvarea punctului B pentru primul subiect a necesitat realizarea unei compuneri de minim 150 de cuvinte care sa argumenteze apartenenta la genul epic a textului dat. Textul celui de-al doilea subiect a fost un extras din revista National Geographic Traveller: Adina Branciulescu, „Transilvania, din goana trenului”. Candidatii au avut de rezolvat mai multe cerinte, printre care si redactarea unei compuneri în care să prezinte o întâmplare petrecută într-o cetate. La iesirea din sala de examen, elevii au fost zambitori si au spus ca au rezolvat cu usurinta subiectele.

Astazi, in judetul Buzau, au sustinut proba scrisa la limba si literatura romana, din cadrul Evaluarii Nationale, aproximativ 3.100 de elevi, iar 180 au fost absenti. La examen nu au fost inregistrate incidente. Evaluarea nationala continua miercuri,13 iunie, cu sustinerea examenului la matematica, iar joi 14 iunie, este programata proba scrisa la limba si literatura materna.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>