Menu

Social
S-A SURPAT FALEZA

vlcsnap-2015-02-16-10h39m07s90    Turistii care vor veni la vara pe litoral ar putea fi nevoiti sa faca adevarate slalomuri. La Eforie Nord faleza a inceput sa se surpe, desi lucrarile de consilidare , demarcate de catre primarie sunt in plina desfasurare. Cei de la Apele Romane spun ca tocmai aceste lucrari, la care se adauga si infiltratiile de apa provenite in urma ploilor si ninsorilor, ar putea fi cauza principala a surparilor. Administratia locala promite insa sa rezolve problema pana la inceputul sezonului estival.

Faleza din Eforie Nord s-a surpat pe o distanţă de 50 de metri. In zona se efectueaza deja lucrari de consolidare insa, chiar si asa, procesul de surpare nu a putut fi evitat. De vina ar fi nu doar lucrarile, ci mai degraba solul din zona care este foarte moale si infiltratiile de apa. Localnicii sunt ingrijorati si spun ca din aceasta cauza turistii ar putea sa ocoleasca la vara statiunea Eforie Nord. Reprezentanţii municipalităţii dau asigurări că malul surpat va fi refăcut în cel mai scurt timp.

Lucrarile de consolidare a promenadei din Eforie Nord au început în primavara anului trecut, au fost oprite pe perioada sezonului estival si reluate in toamna . La inceputul iernii, cand vremea nu a mai permis, ele au fost din nou sistate. Proiectul, în valoare de 10 milioane de lei, este finanţat în proporţie de 80% din fonduri europene şi are ca termen de finalizare luna mai a acestui an.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>