Menu

Social
ACUZAȚII DE ABUZ

Două angajate ale unui centru pentru copii cu dizabilități, din Ploiești sunt suspectate că ar maltrata copiii de aici. Acuzațiile vin din partea soțului uneia dintre ele, iar informațiile reies din mai multe conversații între îngrijitoare, de pe o aplicație aflată pe telefonul în posesia căruia a intrat bărbatul care lansează ipotezele. În replică, soția acestuia spune că nu este nimic adevărat. Soțul ei ar fi recurs la acest gest, pentru că se află în procedura de divorț. Direcția Generală de Asistență și Protecția Copilului Prahova a deschis o anchetă în acest caz, după ce bărbatul angajatei din sistem a depus mai multe petiții.

Este doar o parte din conversatia, in posesia careia a intrat sotul uneia dintre angajate, care a decis sa scoata la lumina intreaga poveste. Atrocitatile de care vorbeste barbatul s-ar fi petrecut in urma cu un an si jumatate la Centrul de Ingrijire Copii cu Dizabilitati “ Sf. Andrei”, din Ploiesti. Iar detaliile legate de conversatii, redate chiar de cel care ii este inca sot uneia dintre angajate, sunt de-a dreptul cutremuratoare.

In replica, una dintre angajate catre care se indreapta acuzatiile, venite chiar din partea actualului sot, cu care este in procedura de divort,  spune ca totul vine in urma unei razbunari. Barbatul care isi acuza sotia a si depus mai multe petitii la Directia Generala de Asistenta si Protectia a Copilului Prahova. Institutia a pornit o ancheta. Una dintre reclamatii viza faptul ca angajata al carei sot a dezvaluit conversatiile ar fi avut tulburari psihice.

Ironia sortii face ca informatiile sa apara in spatiul public, chiar in ziua in care DGASPC Prahova a organizat un eveniment cu ocazia Zilei Internationale a Copiilor Victime ale Agresiunii, intitulat generic: “Impreuna Pentru Siguranta Lor. “

Centrul de Ingrijire Persoane cu Dizabilitati “Sfantul Andrei” din Ploiesti are aproximativ 50 de beneficiari si peste 100 de angajati. Statisticile la nivelul judetului Prahova, in cazul copiilor neinstitutionalizati arata ca numai in luna mai a acestui an au fost sesizate 47 de cazuri de abuzuri. Dupa ce ancheta DGASPC Prahova va fi incheiata, iar datele vor arata ca acuzatiile sotului angajatei sunt adevarate, vinovatii vor ramane fara serviciu, iar institutia va sesiza politia, pentru continuarea cercetarilor.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>