Menu

Educatie
MATEMATICA, PROBA DE FOC

Matematica s-a dovedit a fi și în acest an proba de foc, din cadrul Evaluării Naționale. Subiectele le-au ridicat probleme multora dintre candidați, deși aceștia s-au pregătit intens pentru a trece cu brio de proba de astăzi.

Elevii, care au terminat clasa a-VIII-a, au sustinut astazi examenul la matemática, din cadrul Evaluarii Nationale. Acestia au intrat in salile de clasa  la ora 9.00 si au avut la dispozitie doua ore pentru a rezolva subiectele. Parintii, care i-au asteptat cu sufletul la gura, in fata unitatilor de invatamant, spun ca odraslele lor s-au pregatit intens pentru aceasta proba.

Exercitiile de la primul subiect au avut un grad mic de dificultate si au verificat cunostintele de baza ale candidatilor. La subiectele doi si trei, elevii au avut de rezolvat probleme mai dificile, doua dintre acestea fiind din sfera geometriei plane si a geometriei in spatiu. La iesirea din salile de examen, cei mai multi absolventi au recunoscut ca subiectele le-au dat batai de cap.

Primele rezultate ale evaluarii nationale vor fi afişate pe 19 iunie, iar în aceeaşi zi, între orele 14.00 – 19.00, candidatii vor putea depune contestaţii. După soluţionarea acestora, rezultatele finale ale evaluării vor fi făcute publice pe data de 23 iunie.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>