Menu

Cultural
,,NEMURITOR,, PENTRU RÂMNICU SĂRAT

,,Rm.Sărat a fost inventat special pentru ca eu nasc acolo,,. Afirmația aparține graficianului de talie mondială, Saul Steinberg, a cărui personalitate a fost omagiată astăzi în orașul natal, printr-un triplu eveniment, organizat la Centrul Cultural. Cei prezenți, printre care și mari caricaturisti ai României, au avut ocazia vadă caricaturi ale lui Saul Steinberg, prezentate în cadrul unei expoziții, dar și participe la lansarea unei cărți despre viața acestuia.

La vernisajul expoziției de caricatură „Saul Steinberg”, desfasurat astazi la Centrul Cultural, din Rm. Sarat, au participat mari caricaturisti ai Romaniei, dar si oameni de cultura din municipiu, autoritati si multi tineri.

In cadrul aceluiasi eveniment a avut loc si lansarea cartii ”Restituiri necesare – Saul Steinberg” , o inedită încercare de prezentare a vieții și operei graficianului de talie mondiala. Saul Steinberg s-a născut într-o familie de evrei, la Rm. Sărat, dar a crescut apoi în București. Desi a calatorit in toata lumea si s-a stabilit la New York, acesta nu si-a uitat niciodata locurile natale, iar convins fiind ca Rm. Sarat a fost inventat special pentru ca el sa se nasca aici.

Comparat cu mari artisti plastici ai lumii, Saul Steinberg, cunoscut mai ales datorită contribuțiilor sale din revista The New Yorker, este cel care a creat arta ilustrativa urbana.

Mari caricaturiști precum: Marian Avramescu, Constantin Pavel și Gabriel Rusu, au fost prezenti astazi la Rm. Sarat. Ei au participat la atelierul de creație, in cadrul caruia le-au facut portrete si caricaturi copiilor si tinerilor si i-au invatat pe acestia cum sa deseneze caricaturi.

Expoziția de caricatură „Saul Steinberg” este una itineranta aceasta urmand sa fie deschisa la Muzeul din Botosani, dar si la Ambasada Israelului de la Bucuresti si la Centrul Cultural al Ambasadei Americane.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>