Menu

Eveniment
“MUGURAȘI” DE AUR

Zeci de copii și adolescenți, îmbrăcați în costume tradiționale, au dat testul muzicii populare, în acest weekend, în cadrul festivalului național „Mugurașul de Aur”. Ediția din acest an s-a desfășurat la Centrul Cultural „Florica Cristoforeanu” din Rm. Sărat. Marele trofeu a fost câștigat de o concurentă din județul Iași.

Municipiul Râmnicu Sarat a gazduit, în weekend, cea de-a IV-a editie a Festivalului National de Interpretare a  Cantecului popular „Mugurasul de Aur”. La concurs au participat 80 de copii, solisti sau grupuri de muzica populara, care au reprezentat zonele Muntenia, Moldova, Oltenia si Bucovina.

Participantii au purtat obligatoriu costum traditional din zona pe care au reprezentat-o. Pentru multi dintre ei, emotiile au fost mari, atat inainte de urcarea pe scena, dar mai ales pana în momentul anuntarii marelui castigator. Juriul concursului a avut în componență specialisti ai folclorului romanesc, inclusiv profesori de la Conservatorul din Bucuresti. In alegerea castigatorilor, membrii juriului au tinut cont de interpretare, de valoarea artistică a melodiilor, dar si de autenticitatea costumelor populare purtate de concurenti pe scena.

Trofeul festivalului „Mugurasul de aur” a fost castigat, anul acesta, de catre o solista de muzica populara din judetul Iasi.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>