Menu

Politic
PREMIERUL GAFELOR

La cinci luni de la numire, premierul României, Viorica Dăncilă continuă să gafeze în întâlnirile oficiale. Ultima dintre ele a fost făcută la conferința de presă, din weekend , unde numele omologului ei din Estonia, a pus-o într-o mare încurcătură. Întâlnirea dintre cei doi a fost ocazionată de efectuarea primei curse aeriene pe ruta Tallinn-Constanța.

Vizita la Tallinn a premierului Romaniei a fost un nou film mut dupa modelul celui care a prezentat intrunirea dintre Papa si Viorica Dancila, la Vatican. Premierul roman a avut, sambata, o intrevedere cu presedintele Estoniei, ii cadrul vizitei oficiale la Tallinn, insa ce s-a discutat acolo, nu poti afla decat daca stii sa citesti pe buze.

Apoi, premierul s-a urcat intr-un avion alaturi de premierul Estoniei,  Juri Ratas. Acestia au fost pasageri ai primei curse aeriene ce leaga de acum Tallinn-ul de Constanta. Imbracata intr-un costum rosu complet, accesorizat cu o brosa fluturas si cu pantofi cu toc in picioare – asa si-a facut aparitita premierul la intoarcerea in tara. Eleganta Viorica Dăncilă s-a tinut cu ambele maini de balustradele scarii avionului ca sa nu faca vreo greseala la coborare. Insa gafa avea sa vina la conferinta de presa, acolo unde numele omologului ei a pus-o intr-o mare incurcatura.

Ca sa faca uitat momentul Viorica Dancila a tinut sa vorbeasca despre importanta deschiderii aceste punti de legatura dintre cele doua state.

O alta gafa  ce a marcat  aceasta vizita  a fost  aceea ca steagul tarii baltice a fost pus invers. Eroarea diplomatica a fost corectata chiar de premierul estonian. Lasand deoparte stangacia oficialilor romani, primul ministrul Estoniei a declarat ca spera ca si cetatenii tarii sale sa se transforme in turisti care vor vizita litoralul nostru.

Zborurile pe ruta Tallinn – Constanta si retur se vor desfasura in perioada 16 iunie – 29 septembrie la inceput cu o frecventa pe saptamana, iar ulterior cu 2 curse saptamanal.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>