Menu

Social
GRECIA, ÎN TOPUL PREFERINȚELOR

Turiștii români s-au săturat de Litoralul din România și aleg să își petreacă vacanțele în destinațîi mai exotice. Specialiștii în turism spun că Grecia conduce detașat într-un clasament al destinațiilor de vacanță, din această vară. Chiar dacă anii trecuți au evitat Turcia, de frica unor eventuale atentate teroriste, foarte mulți români și-au cumpărat în acest an sejururi în patria semilunei.  În România, pe turiști îi sperie în continuare perspectiva unei vacanțe la prețuri mari în raport cu serviciile de proastă calitate oferite!

Dacă în ultimii ani, alegeau să își petreacă vacanțele în Bulgaria sau în țară, românii si-au schimbat vizibil preferintele. Pe primul loc in topul destinatiilor pentru concediul de vară este Grecia, tara, care a venit, in acest an, cu oferte chiar mai bune decat cele din Bulgaria. Si Turcia a redevenit o destinație preferată de zeci de mii de români în acest sezon estival.

Specialiștii în turism spun că stațiunile românești devin din ce în ce mai neatractive, din cauza tarifelor mari în raport cu serviciile oferite.  O destinație din țară care atrage tot mai mulți turiști, an de an, români și străini, este Delta Dunării. Din păcate, vizitarea Deltei presupune costuri mai mari decât în cazul unui sejur pe Litoral.

Rezervările pentru vacanțele din această vară au început încă din luna septembrie a anului trecut. Asta pentru că tour-operatorii au propus discounturi care au ajuns chiar până la 50%. În 2018, aproximativ 300.000 de români au preferat o destinație turistică din străinătate pentru vacanța de vară.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>