Menu

Social
SEDIU ÎNCHIRIAT

vlcsnap-2015-02-16-14h24m45s49   Judecătoria Buzău s-ar putea muta în acest an în casă nouă. Nu este însă vorba despre un sediu recent construit ci de un imobil care va fi închiriat. Ideea construirii unui sediu propriu pentru Judecătorie a fost abandonată deocamdată. Asta pentru că Ministerul Justiției nu a mai alocat banii promiși în toamnă pentru realizarea investiţiei.

Suma necesară pentru închirierea unui spațiu pentru Judecătoria Buzău a fost alocată la începutul acestui an, de Ministerul Justiției, iar procedurile de licitație vor trebui demarate în perioada următoare. Contractul de închiriere va fi semnat pentru o perioadă de cinci ani, timp în care s-ar putea lua o decizie vizavi de construirea unui imobil cu destinația de sediu pentru Judecătoria Buzău. În toamnă, în plină campanie electorală, ministrul justiției, Robert Cazanciuc, anunțase că vor fi alocați până la finele anului banii necesari pentru construcția noului sediu al Judecătoriei Buzău. Pentru că alte instanțe din țară aveau nevoie mai mare de un spațiu propriu, Judecătoria Buzău a ieșit însă de pe lista de priorități a oficialilor de la București.

În prezent, Judecătoria funcționează în aceeași clădire cu Tribunalul Buzău, dată în folosință cu mai bine de 100 de ani în urmă și dimensionată în raport de nevoile justiției buzoiene de la acele vremuri. Clădirea nu mai corespunde nici cerințelor privind asigurarea de săli de ședința suficiente, raportat la numărul de dosare aflate pe rol, și nici cerințelor privind asigurarea spațiilor de lucru pentru judecători și personalul auxiliar. Drept urmare, spațiul este neîncăpător pentru cele două instituții.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>