Menu

Social
PAGUBE DUPĂ PLOAIE

Ploile abundente căzute în această dimineață au cauzat mari probleme și în restul județului Buzău. Circulaţia pe Drumul Naţional 10 Buzău-Braşov a fost închisă, după ce în zona barajului Siriu s-au înregistrat căderi de bolovani care au ajuns pe şosea. Totodată, în urma precipitațiilor, mai multe drumuri din nordul județului Buzău au fost afectate, apa ieșită din matca râului Câlnău distrugând mai multe drumuri comunale. Pagube mari s-au înregistrat în special la Valea Salciei.

Ploile care au căzut aproape fără încetare ore in sir au creat probleme în multe zone ale județului Buzău. Circulaţia rutieră  pe Drumul National 10 Buzău-Braşov a fost închisă astăzi, timp de trei ore, după ce în zona barajului Siriu s-au înregistrat căderi de bolovani care au ajuns pe şosea. La Valea Salciei, comună aflată în nordul județului Buzău, râul Câlnău a ieșit din matca iar mai multe drumuri comunale au fost distruse de ape.

Potrivit primarului comunei Valea Salciei, Marian Mușat, debitul râului Câlnău a crescut de câteva zeci de ori față de cel din perioada aceasta a anului. Musat a anunțat că după ce se va face o evaluare a pagubelor, primăria va depune o adresă la Prefectură pentru solicitarea de fonduri de urgență din partea Guvernului.

Probleme din cauza ploilor puternice au fost și în comunele Scutelnici și Năeni, unde a fost avariată rețeaua de electricitate. Cele două localități au fost alimentate parțial, fiind afectați 194 de abonați ai operatorului de distribuție a energiei electrice.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>