Menu

Social
FENOMENE GREU DE STOPAT

Violența și consumul de alcool sunt fenomene greu de stopat în unele școli din județul Buzău. Anturajul, copiii lăsați nesupravegheați de către părinți sau lăsați în grija bunicilor sunt principalele cauze ale acestor fenomene.

Chiar dacă la Buzău, violenţa în şcoli este un fenomen în scădere semnificativă, acesta nu poate fi stopat. Reprezentanții Inspectoratului Şcolar Buzău au şi realizat  un clasament al unităţilor de invatamant unde s-au întregistrat cele mai multe cazuri de violenţă.

Ingrijoratoare este si cresterea numaruli de cazuri de consum de alcool ori de stupefiante în școli. Fie din curiozitate, fie din cauza anturajului sau pur si simplu din dorinta de a fi in centrul atentiei, de a atrage privirile, tinerii recurg tot mai des la consumul de alcool și chiar la droguri.

În funcție de gravitatea faptelor, elevii implicaţi in cazurile depistate in scolile din judetul Buzau au fost sancţionaţi prin mustrări scrise şi observaţii iar unii chiar au fost  exmatriculați.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>