Menu

Social
BOALA DE LA BIROU

Atât dorința de confort, cât și condițiile profesionale ale vieții moderne, împing oamenii spre un stil de viață sedentar, dăunător sănătății. Fenomenul este aproape inobservabil, dar, în timp, inactivitatea prelungită duce la atrofierea mușchilor și încetinește fluxul sanguin.

O problema a omului modern este lipsa de miscare. Inca de dimineata oamenii iau liftul, se urca in masina si stau la birou cel putin 8 ore pe zi, iar seara se asaza in fata televizorului. Specialistii atentioneaza insa: corpul este construit pentru miscare, iar sedentarismul imbolnaveste.

Tot din cauza lipsei de orice exercitiu fizic, muschii se atrofiaza foarte repede, apar kilogramele in plus si imbatranirea, iar tinerii sunt expusi unui risc mare de a face infarct. Activitatea fizica, daca este practicata cu regularitate, aduce o multitudine de beneficii sanatatii: reduce stresul, combate insomniile, imbunatateste respiratia.

Specialistii recomanda mersul pe jos si practicarea de sporturi, atat in aer liber cat si in salile de forta. Pentru persoanele care isi petrec multe ore la birou, este recomandat sa se ridice la fiecare jumatate de ora de pe scaun.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>