Menu

Social
ZMEIE, LA APĂ

Dacă pentru alții vântul reprezintă o adevărată problemă, iar pe turiști îi alungă de pe plaje, pentru pasionații de sporturi extreme este ingredientul perfect. De cum a început să bată puțin mai tare, de pe plaja din Mamaia s-au și înălțat zeci de zmeie care pluteau parcă deasupra mării. Erau nimeni alții decât kite-surferii , acei tineri curajoși pentru care acest sport este egal cu libertatea.

Au asteptat cateva zile bune ca sa se bucure  de aceste clipe. Cei care au adrenalina in sange au dat  frau liber pasiunii si au iesit in larg cu zmeele. Cei mai multi au venit din Bucuresti. Si-au pregatit cu atentie zmeiele si le-au lipit pe cer ca niste timbre pe scrisoare. Alex este din Bucuresti. Kite-ul este o pasiune pe care a dobandit-o in urma cu 10 ani. Atunci a iesit pentru prima oara cu un zmeu pe mare si din acel moment aproape ca nu este sfarsit de saptamana in care sa nu vina la mare special pentru asta.

Ca sa ajungi insa la nivelul acestui tanar ai nevoie de multe ore de practica alaturi de un instructor specializat. Apoi un echipament corespunzator si foarte mult curaj. Iar cei mai curajosi par a fi copiii, care invata acest sport mult mai repede decat un adult. Pe cat sunt insa de extreme aceste sporturi, pe atat  sunt  de costisitoare. O placa la mana a doua costa in jur de 500 de euro iar daca vorbim de costumele speciale pentru kite acestea ajung si cateva mii de euro.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>