Menu

Social
UN NOU CETĂȚEAN DE ONOARE

Marian Popescu, consul general al României la Bilbao, a devenit cetățean de onoare al județului Buzău. Dinstincția i-a fost oferită astăzi, în plenul Consiliului Judeţean Buzău, după votul aleșilor. În primăvară, județul Buzău s-a înfrățit, cu o regiune din Spania.

Cu unanimitate de voturi, Consiliul Județean Buzău a aprobat astazi acordarea titlului de Cetățean de Onoare, lui Marian Popescu, consul general al României la Bilbao. Dinstincția i-a  fost oferita de reprezentanții Consiliului Judeţean.

Județul Buzau s-a infratit, de curand, cu o regiune din Spania. Acordul de colaborare dintre judetul Buzau si Guvernul Comunitatii Autonome din La Rioja  prevede promovarea efectiva si concreta a relatiilor de colaborare dintre cele doua administratii. Comunităţile de cetăţeni români din afară graniţelor României însumează aproximativ 3,2 milioane de persoane. Un sfert dintre „stranieri” trăiesc în Spania, formând una dintre cele mai mari comunităţi de români peste hotare.

Originar din orașul Pătârlagele, județul Buzău, Marian Popescu,  a fost secretar general al organizaţiei PSD Diaspora si a fost numit consul general la Bilbao, în Spania, in anul 2014.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>