Menu

Social
AUTOCAR CU PASAGERI RĂSTURNAT

A fost activat planul roșu de intervenție azi noapte, în județul Constanța. Un autocar în care se aflau 45 de copii și 15 adulți s-a răsturnat în apropiere de aeroportul ”Mihail Kogălniceanu”. Echipajul unei ambulanțe care se îndrepta către un pacient a dat alarma. În urma impactului, trei fetițe, cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, și mama a doi dintre copiii răniți, au ajuns la spital. Oamenii care au scăpat nevătămați au fost cazați la Casa de Cultură din comuna Mihail Kogălniceanu.

Imaginea pe care au gasit-o salvatorii la locul accidentului a fost de cosmar: mastodontul pe 6 roti zacea aruncat, pe camp,  iar de la locul unde s-a rasturant sapase un sant adanc in pamant. Pasagerii se cautau unii pe ceilalti in bezna noptii si a durat ceva timp pana cand autoritatile au reusit sa faca situatia tuturor. Tot grupul de ucrainieni venea din Bulgaria unde petrecusera vacanta intr-o tabara iar acum se-ndreptau spre casa. Cand masina s-a rasturant dintr-o data, i-a trezit pe multi dintre ei din somn: oamenii au fost aruncati  claie peste gramada si habar n-aveau ce s-a-ntamplat.

A fost mobilizare generala noaptea trecuta la Constanta. Medicii SMURD  si cei de la Ambulanta au facut triajul la fata locului iar pe raniti i-au urcat direct in ambulante pentru Spitalul de Urgenta. Autocarul era condus de un bărbat de 52 de ani din Ucraina, iar accidentul ar fi avut loc din cauza neatenţiei în conducere, mijlocul de transport părăsind carosabilul şi răsturnându-se în partea dreaptă.

Planul Rosu de Interventie a fost activat la ora 2.15 si a fost sistat la 4 dimineata.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>