Menu

Administrativ
BIBLIOTECĂ, LA MALL

După Judecătorie, o altă instituție din Buzău se mută la Mall. Este vorba despre Biblioteca Judeţeană, al cărei fond de carte va fi mutat în centrul comercial pentru o perioadă de maximum 10 ani, în schimbul unei chirii de 7 euro/mp. Clădirea Bibliotecii Judeţene ”Vasile Voiculescu” din Buzău intră în reparaţii capitale după ce Consiliul Judeţean Buzău a accesat un proiect în valoare de 4 milioane de euro pentru reabilitarea imobilului instituţiei cultural.

Biblioteca Judeţeană din Buzău ar putea funcţiona, în următorii ani, în incinta unui centru comercial, acelaşi în care îşi desfăşoară activitatea şi magistraţii Judecătoriei Buzău, dar și Direcția de Evidență a Populației. Spatiul necesar Bibliotecii Judeţene din Buzău nu depaseste  1.200 mp si trebuie să deţină autorizaţie de securitate la incendiu şi protecţie civilă si sa fie racordat la toate utilităţile necesare, inclusiv la internet. Nu in ultimul rand, spaţiul închiriat trebuie să suporte o greutate a fondului de carte de aproximativ 680 de tone. Suprafațata va fi închiriată, la metru patrat, pe o perioadă de maximum 10 ani.

Autoritățile județene din Buzău caută, de câteva luni, un spațiu adecvat în care să fie depozitate colecțiile Bibliotecii Județene. Actualul sediu al instituției, monument istoric, va intra, pana in toamna, în reabilitare, cu fonduri europene. Costurile totale ale reabilitării ajung la aproape 4 milioane de euro.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>