Menu

Social
VIZITĂ LA INUNDAȚII

Premierul Viorica Dăncilă şi trei membri ai Executivului au vizitat astăzi mai multe zone afectate de inundaţii din judeţele Buzău, Bacău, Covasna și Braşov. Dăncilă s-a dus în cele patru judeţe pentru a evalua pagubele şi pentru a găsi soluţii de a sprijini oamenii şi comunităţile afectate. Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că Guvernul va pune la bătaie fondurile pe care le are pentru a-i ajuta pe cei afectaţi de inundaţii.

Premierul Viorica Dăncilă a fost însoţită în vizitele pe care le-a făcut în județele afectate de inundatii de către ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Transporturilor, Lucian Şova, şi ministrul Agriculturii, Petre Daea. Localitatea Cănești, din județul Buzău, a fost una dintre destinațiile vizitate de oficalii Guvernului. Aici, membrii Executivului au fost întâmpinați de către Carmen Ichim, prefectul județului, și Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău, dar și de primarii comunelor Cănești și Chiliile, grav afectate de în urma ploilor abundende din ultima saptamana.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că Guvernul va pune la bătaie fondurile pe care le are pentru a-i ajuta pe cei afectaţi de inundaţii. Premierul a declarat că Guvernul intenţionează să apeleze şi la fondul de solidaritate al Uniunii Europene, însă până atunci trebuie să se descurce fondurile disponibile, în aşa fel încât oamenii să aibă un ajutor imediat.

Cinci tronsoane de drumuri naţionale din judeţele Covasna, Harghita, Neamţ, Suceava şi Vâlcea mai sunt blocate si acum cauza inundaţiilor. Traficul feroviar este în continuare afectat în judeţele Braşov, Teleorman şi Vâlcea. Potrivit ultimului bilanţ transmis de Ministerul Afacerilor Interne, au fost inundate 255 de case, peste 530 de curţi, 14 tronsoane de drum naţional, iar peste 760 de persoane au fost salvate de către autorităţi.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>