Menu

Sport
NOI MEDALII PENTRU MARINA BABOI

Noi performanțe pentru buzoianca Marina Baboi. Atleta clubului SCM Gloria s-a impus în probele de sprint, 100 şi 200 de metri, în cadrul Campionatelor Naționale de juniori 1 ale României, disputate în weekend la Pitești. Sprintera a adăugat, astfel, nu mai puțin de șapte medalii de aur în vitrina clubului înființat în 2017 de municipalitate.

Stadionul Nicolae Dobrin din Pitești a fost, în weekend, gazda finalei Campionatelor naționale de atletism, categoria de vârstă juniori 1. Întrecerea a reunit la start peste 350 de participanți de la 100 de cluburi din țară şi s-a constituit într-un bun prilej de verificare pentru sportivii care au obținut calificarea la mondiale. Reprezentanta clubului SCM Gloria Buzau, Marina Andreea Baboi a făcut din nou un concurs reușit devenind dublă campioană națională în probele de sprint 100 m și 200 m. Tânăra sprinteră  adaugă astfel în vitrină clubului municipal din Buzau nu mai puțin de 7 medalii de aur în doar o singură lună: două medalii de aur la Internationalele de seniori ale României, trei medalii de aur la Campionatele balcanice Under 20  și două medalii de aur la finala națională Under 20! Aflată la ultima participare la o competiție internă dedicată juniorilor, Marina a alergat din nou cu timpi de top european, în finala probei de 100 m reușind să coboare chiar sub 11 secunde și 50 de sutimi. Ea este singură atletă din România ce a reușit în ultimii doi ani să coboare sub 11 secunde și 60 de secunde în proba de 100 m, iar din acest weekend sub 11 secunde și 50 de sutimi.

Pentru Marina Baboi urmează deplasarea în Finlanda, la Campionatul mondial Under 20 unde va concura alături de marile nume ale sprintului juvenil mondial.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>