Menu

Social
CUM ALEGEM PEPENII

Ne aflăm în plin sezon al pepenilor, iar aceștia se vând pretuntindeni, atât pe tarabele din piață, în magazine, cât și la colț de stradă. Însă, înainte de a cumpăra, trebuie să ținem cont de câteva secrete pentru a alege un pepene copt, dulce și, mai ales, zemos.

Alegerea unui pepene rosu si copt nu este o sarcina usoara daca il cumparati fara ca el sa fie incercat. Aspectul forma si culoarea pot oferi indicii despre cat de copt este, dar si codita reprezinta un secret. Putini stiu ca exista o serie de semne cu ajutorul carora mergi la sigur in cumpararea unui pepene. Verificati prima data greutatea, pentru ca un pepene care nu este copt suficient este mai greu decat ar trebui. De asemenea, coaja trebuie sa fie tare.

O metoda des folosita de cumparatori este bataia cu degetul in coaja. Daca se aude un sunet gol in interiorul sau, pepenele este cu siguranta copt. Altii prefera totusi sa incerce pepenele. Pepenele este cel mai iubit fruct al verii, si un aliment hidratant perfect, care merge de minune in retele de vara.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>