Menu

Social
OPERE DE ARTĂ… DIN NISIP

Ne-au rămas de-a lungul secolelor sculpturi extraordinare în lemn şi în piatră, mărturie a durabilităţii artei. Poate tocmai de aceea este fascinant cum unii artişti aleg ca operele lor să fie, dimpotrivă, fragile şi perisabile. Este şi cazul unei echipe de americani care expun pe Litoral zilele acestea opere de artă făcute din…. nisip.

50 de tone de nisip special au fost aduse într-un centru comercial din Constanta pentru 4 artisti americani care realizeaza opere de arta chiar in fata vizitatorilor. Echipa celor 4 condusă de celebrul american Ted Siebert, a început deja să lucreze la replicile unor constructii celebre din România și din lume. Ei nu folosesc niciun fel de echipament sofisticat, si toate operele lor sunt realizate manual. In plus, conțin doar două elemente: nisip și apă.

In timp ce admiri sculpturile incredibile, realizate cu măiestrie și cu o deosebită grijă față de detalii, îți vine greu să crezi că ele sunt confecționate, pur și simplu, din nisip și nu din lut sau alt material care ar putea asigura unor sculpturi de mari dimensiuni mai multă stabilitate și rezistență. Rezultatul îi lasă aproape întotdeauna fără cuvinte pe privitori.

Ted Siebert și echipa sa de sculptori dețin cel mai mare număr de recorduri mondiale din istorie, certificate de Guinness World Records – nu mai puțin de 8, printre care se numără: Cel mai înalt castel din nisip din lume – 13,97 metri; cea mai înaltă sculptură din nisip realizată manual, cu o lopată – 10,58 metri  si cea mai lungă sculptură în nisip – 10,5 kilometri.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>