Menu

Sport
CUPA REGIUNILOR UEFA

fotbal1Buzăul va găzdui faza intermediară a celei mai mari competiţii europeane la nivel de fotbal amator, Cupa Regiunilor UEFA. Partidele se vor juca pe stadionul Gloria și pe cel din Rm. Sărat. Formația Asociației Județene de Fotbal Buzău, care va reprezenta România, va evolua, între 16 şi 22 septembrie, într-o grupă din care mai fac parte Anglia, Irlanda şi Slovacia.

Iniţial, organizarea fazei intermediare a competiției Cupa Regiunilor UEFA revenise Irlandei. Insularii au renunţat  la calitatea de gazde, anunţând forul european încă de luna trecută. Federaţia Română de Fotbal a făcut toate demersurile pentru a organiza competiţia în România, fiind ales Buzăul, graţie relaţiilor bune între şefii fotbalului local şi cei de la federaţie.

Meciurile din grupa preliminară vor debuta pe 16 septembrie, cu duelul Slovacia şi Anglia. În aceeaşi seară, tot pe stadionul Gloria, reprezentanta României, selecționata Asociatiei Judetene de Fotbal Buzău, va juca împotriva Irlandei. Arena din Crâng urmează să găzduiască cinci partide, a şasea urmând să se dispute pe Stadionul Municipal din Râmnicu Sărat. Asta, deoarece forul european cere ca ultimele meciuri din grupă să se joace la aceeaşi oră. Săptămâna trecută, o delegaţie de la UEFA a inspectat stadionul Gloria, oferind un verdict pozitiv, pentru găzduirea meciurilor internaţionale.

La turneul preliminar disputat în Slovenia, reprezentanta României, selecţionata Asociatiei Judetene de Fotbal Buzău, a câştigat o grupă din care au mai făcut parte Scoţia, Georgia şi echipa ţării gazdă.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>