Menu

Social
EXAMENE PENTRU DASCĂLI

După elevi, vine rândul profesorilor să treacă prin emoțiile examenelor. Este vorba despre dascălii care, pe 11 iulie,  vor susține examenul de Titularizare. Un alt examen important  pentru profesori este Definitivatul care va avea loc pe 18 iulie.

Pentru a promova la Titularizare, dascalii trebuie sa obtina note peste 7. Examenul este obligatoriu si se organizeaza pentru fiecare disciplina. La Buzău, în funcție de disciplina aleasă,  examenul va fi susținut în două centre de examinare.

La nivel national, aproximativ 31.000 de cadre didactice s-au înscris pentru a susţine examenul de titularizare,  dintre care 4.500 sunt absolvenţi ai promoţiei curente. Pentru acest examen, au fost scoase la concurs aproximativ 4.500 de posturi didactice vacante pentru angajare pe perioadă nederminată, din care peste 3.300 în mediul urban şi 1.140 în mediul rural. Rezultatele vor fi afişate pe 17 iulie, iar notele finale, în urma contestaţiilor, vor fi comunicate pe 24 iulie. Pentru a fi angajaţi pe perioadă determinată , respectiv, suplinire, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5, atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Anul trecut, rata de promovare a examenului de titularizare a fost de peste 47 % în rândul candidaţilor care au obţinut note egale sau mai mari de 7.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>