Menu

Politic
EXCLUS DIN P.M.P.

Deputatul PMP de Buzău, Adrian Mocanu a fost exclus din partid după ce a votat alături de PSD pentru modificarea Codului penal. Fiul fostului președinte al Consiliul Județean Buzău, Victor Mocanu, condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu, a declarat la finalul votului ca a votat pentru că “aşa a crezut că trebuie să voteze”. Surse politice susţin că Adrian Mocanu a forţat excluderea din PMP si pentru a nu fi acuzat de traseism odată cu intrarea în ALDE, partid cu care, neoficial, și-a negociat deja transferul.

Nouă dintre cei 17 deputaţi ai minorităţilor naţionale şi un deputat PMP, buzoianul Adrian Mocanu, au votat  ieri alături de PSD şi ALDE modificările la Codul penal. Fără votul lor, PSD n-ar fi reuşit să treacă legea. Legea a trecut la mustaţă: doar două voturi peste pragul necesar, dintre care unul a fost cel al deputatului PMP de Buzău Adrian Mocanu.

Eugen Tomac, preşedinte PMP, a anunţat, ieri la finalul şedinţei Camerei Deputaţilor, unde s-au votat modificările la Codul Penal, că deputatul Adrian Mocanu este exclus din PMP, după ce a dat un vot favorabil proiectului.

Adrian Mocanu și-a început cariera politică în PSD și este fiul fostului președinte al Consiliului Județean Buzău Victor Mocanu, condamnat în 2016 la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu. “Am votat pentru că aşa am crezut că trebuie să votez”, a declarat, Adrian Mocanu, dupa plenul în care aleşii au adoptat modificările Codului Penal. Adrian Mocanu a fost cel mai tânăr parlamentar român postdecembrist după ce, în 2008, la numai 25 de ani, a câştigat un loc de deputat pe listele PSD într-un colegiu din Buzău.

Surse politice susţin că Adrian Mocanu a forţat excluderea din PMP pentru a nu fi acuzat de traseism odată cu intrarea în ALDE, partid cu care, neoficial, și-a negociat deja transferul.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>