Menu

Social
ACASĂ, DUPĂ O LUNĂ

Au fost lacrimi și emoții în Portul Constanța la întoarcerea din voiaj a bricului Mircea. Studenții și cadetii, care au petrecut o luna de zile departe de casă au fost întâmpinați de părinți și prieteni. Au parcurs aproape 2500 de mile marine și au vizitat 10 porturi.

Cel mai longeviv ambasador al României pe mările si oceanele lumii a acostat in Portul Militar la ora 10.00 Pe cheu, parintii, prietenii si iubitele ii asteptau cu sufletul la gura pe cei care timp de patru luni de zile s-au luptat cu valurile marii: cadetii academiei navale Mircea cel Batran. A fost un voiaj cu multe mile marine parcurse si momente deosebite, pe care cadetii le-au trait din plin: A fost pentru toti  o experienta pe care nu o vor uita niciodata.

Alaturi de cadetii romani, la bord s-au mai aflat si 80 de cadeti nemti pentru care experienta a fost una noua,  insa una din care au avut de invatat si in urma careia au legat prietenii cu studentii romani. Bricul Mircea a fost construit in Germania,   iar anul viitor va implini venerabila varsta de 80 de ani de cand a fost lansat la apa.  Tara noastra se numara printre putinele state care au pastrat de-a lungul timpului si inca utilizeaza metodele traditionale de instruire la bordul navelor cu vele a viitorilor marinari militari.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>