Menu

Social
FĂRĂ SKYJETURI PRINTRE TURIȘTI

skijetFără ski-jet-uri la mal sau printre turiști ! Ministrul Turismului a aprobat noi reglementări privind sporturile nautice. Toate ambarcațiunile cu motor, inclusiv șalupele sau skijeturile nu mai au voie să se apropie la mai puțîn de 3oo de metri de mal. Turiștii sunt supărați pentru că nu știu cum vor ajunge să se urce în bărcile cu motor, dacă acestea nu mai au voie să se apropie de țărm.

În acest moment firmele de agrement nautic își aduc ambarcațiunile la mal. De acolo turiștii se urcă în ele. Ce-i drept au culoar special ca să le lanseze în apă, însă acestea se întind pe maxim 50 de metri lungime spre larg. Ministrul Turismului a extins zona de siguranță la 3oo de metri în larg. Mai aproape de mal, nu mai au voie.

Decizia a stârnit controverse și în rândul firmelor de agrement nautic. Unii proprietari consideră că ambarcațiunile pot fi ținute în zone în care adâncimea apei este de 1,70m, chiar dacă asta n-are nicio legătură cu distanța de 3oo de metri de la mal.

Ministrul Turismului a dat acest ordin pentru a se evita incidentele precum cele care s-au înregistrat la malul mării și în urma cărora mai mulți turiști au fost răniți de ambarcațiuni care circulau cu o viteză prea mare. Societățile comerciale care desfășoară activități de agrement nautic care nu vor respecta aceste prevederi riscă amenzi drastice, dar și retragerea autorizațiilor de funcționare.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>