Menu

Justiție
REVOCATĂ DIN FUNCȚIE

kovesiLaura Codruța Kovesi a fost revocată din funcția de procuror șef al DNA, după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat, în această dimineață, decretul de revocare. Astfel, șeful statului a pus în aplicare decizia Curții Constituționale, de la sfârșitul lunii mai.

Decizia de semnare a decretului de revocare a procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție vine după termenul administrativ de 30 de zile de la hotărârea dată de Curtea Constituțională, prin care președintele statului era obligat să o revoce din funcție pe Laura Codruta Kovesi. Deși președintele Klaus Iohannis a declarat, anterior, în repetate rânduri, că o susține pe Laura Codruța Kovesi, astăzi a transmis, că indiferent de numele procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, instituția are obligația să-și continue activitatea în mod profesionist, la cel mai înalt nivel de performanță.

Laura Codruța Kovesi este la conducerea DNA din 2013, iar de atunci, au fost puși sub urmărire penală primari, parlamentari, miniștri și chiar un prim-ministru, în persoana lui Victor Ponta, tocmai cel care a nominalizat-o.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>