Menu

Social
TURISM REVIGORAT DE VOUCHERE

Voucherele de vacanță acordate bugetarilor impulsionează turismul românesc. O spun administratorii agențiilor de turism, care înregistrează deja creșteri substanțiale de vânzări atât în cazul sejururilor de pe Litoral, cât și în stațiunile montane sau balneoclimaterice. Pe lângă beneficiile financiare ale tur-operatorilor, acordarea de vouchere a făcut ca mulți turiști cu situație financiară precară să își poată permite un concediu pe litoral sau în stațiunile montane.

Sistemul de vouchere adoptat în acest an de Guvern constituie o adevărată gură de oxigen pentru turismul românesc care, în ultimii ani, a pierdut fără drept de apel bătălia cu țări precum Grecia, Turcia și chiar Bulgaria. Potrivit reprezentanților agenţiilor de turism, litoralul românesc resimte pe deplin impactul pozitiv al voucherelor de vacanţă.

Dacă anul trecut în perioada similară s-a înregistrat o uşoară scădere a vanzărilor, anul acesta, se constată deja creşteri semnificative a numărului de turiști, atât în Mamaia și Eforie Nord, cât și în Saturn, Neptun şi Cap Aurora. Și la munte, se resimte o creștere substanțială a turiștilor în Sinaia, Poiana Brașov și Predeal. Totodată, voucherele au dat ocazia unor bugetari cu situație financiară mai precară să poată pleca în vacanță, la mare sau la munte, lucru aproape imposibil în condițiile în care nu ar fi beneficiat de aceste tichete.

Reprezentanții agențiilor de turism spun că voucherele de vacanță nu le asigură un câștig financiar prea mare, așa cum se crede, comisioanele percepute fiind foarte mici. Mai mult, turistul își desfășoară practic concediul pe banii agenției sau a hotelului, voucherele urmând a fi decontate de Stat abia spre finalul anului.

Sistemul de vouchere a impulsionat și turismul balnear, spun specialiștii. În prima jumătate a anului, se înregistrează o creştere pe segmentul balnear de 40%, cele mai importante vânzări de servicii fiind în stațiunile Băile Felix, Călimăneşti, Căciulata și Herculane.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>