Menu

Sanatate
BOLNAVI DE TINERI

Bolile de inimă fac ravagii și printre tineri. O spun medicii de la Spitalul Municipal din Rm Sărat care în ultima perioadă se confruntă cu un număr îngrijorător de mare de pacienți cu afecțiuni cardio-vasculare. Grav este că astfel de afecțiuni erau caracteristice mai degrabă persoanelor vasnice.

Abia au trecut de vârsta de 30 de ani și deja suferă de afecțiuni cardio- vasculare. Este cazul multor persoane tinere care ajung la secțiile de urgență ale spitalelor cu astfel de afecțiuni medicale. Principalii factori de risc ale bolilor de inimă sunt fumatul, sendetarismul, obezitatea și hipertesiunea. Atacurile cardiace sunt cauzate de un blocaj care împiedică traseul sângelui la nivelul inimii. Vinovate de aceste sincope sunt acumulările de grăsime la nivelul vaselor de sânge care alimentează inima.

La nivel mondial, bolile cardio- vasculare reprezintă principala cauză de deces, iar românii au cea mai scăzută speranță de viață din Uniunea Europeană. Potrivit statisticilor, bărbații au un risc cardiac mai crescut în comparație cu femeile.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>