Menu

Social
VAMA GENERAȚIILOR

Dacă e vacanţă, e vreme pentru Vama Veche. Staţiunea din sudul litoralului schimbă însă generaţiile. Cei care în urmă cu 10-15 ani pierdeau nopţile pe malul mării într-un sat pustiu, astăzi sunt bucuroşi să le arate copiilor unde s-au distrat. Multe însă dintre cârciumioarele de stuf au fost înlocuite cu restaurante și terase iar corturile au fost și ele înlocuite cu hoteluri de 4 sau 5 stele. Chiar și așa, Vama nu și-a pierdut farmecul dintotdeauna.

Desi pare greu de crezut toti acesti copii se balacesc in mare la Vama Veche, locul in care odinioară se refugiau parintii lor. Corturile au fost inlocuite cu camerele de hotel iar sezlongurile si baldachinele au invadat si ele plajele alta data virgine din Vama. Catalina este din Bucuresti. A venit in Vama Veche pentru prima oara in urma cu 10 ani. Atunci doar cu sotul, insa s-a indragostit de satul pescaresc si in fiecare vara au revenit cu placere. Dupa ce au devenit parinti nu au ezitat nicio clipa sa isi aduca aici si copiii.

Pe vremuri in Vamă corturile ocupau jumătate de plajă. Acum, corturile sunt o amintire: le-au luat locul hotelurile de 3 sau 4 stele. Mircea obisnuia sa isi petreaca vacantele in vama la cort pe vremea cand inca nu isi intemeiase o familie. Acum, lucrurile s-au schimbat. A renuntat la cort si la petrecerile care se terminau la rasarit, insa nu si la Vama. Impreuna cu sotia si fiica de 9 ani au ales o varianta de compromis: un hotel cu facilitati pentru copii.

Vama ramane asadar destinatia ideala pentru toate generatiile: fie ca vorbim de tinerii liberi si nonconformisti, de vamaiotii trecuti de a doua tinerete sau de cei deveniti intre timp parinti dornici ca prin copiii lor, sa mentina viu spiritul vamii.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>